Bouwkundige keuring Lathum

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Lathum laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Lathum.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Lathum onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de riolering en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport zal je veel inzicht krijgen van de de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lathum afspreken

Heel snel inzicht in de bouwkundige staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de gevel en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Lathum.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende uitleg over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Lathum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten neem je contact op met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Lathum (regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €315 en €420. De totale prijs bestaat uit meerdere variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de regio heeft invloed in verband met de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Lathum.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Flatwoning79 m2280 – €325
Rijtjeshuis124 m2€345 – €380
Hoekwoning132 m2€400 – €450
2-onder-1 kap164 m2€460 – €490
Herenhuis195 m2€510 – €540
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk geschikte bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lathum die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Giesbeek, Angerlo, Tonden, Leuvenheim en Hall.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lathum-6988

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Lathum analyseert een neutrale partij de woning. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Lathum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Zevenaar loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie