Bouwkundige keuring Hoog-Keppel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hoog-Keppel laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Hoog-Keppel.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Hoog-Keppel checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de plafonds en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoog-Keppel regelen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de kruipruimte en en de toepassingen van isolatie. Hiermee wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Hoog-Keppel.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Hoog-Keppel

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een expert hebben die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Hoog-Keppel (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De expert kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de keuring omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien bekijk je hier een schatting van de onkosten om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €315 en €415. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillende punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de bijgaande tabel beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Hoog-Keppel.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde tarief
Studio97 m2290 – €310
Rijtjeshuis103 m2€340 – €380
Hoekwoning149 m2€405 – €450
2-onder-1 kap167 m2€455 – €490
Villa181 m2€520 – €555
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoog-Keppel die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Drempt, De Steeg, Lathum, Giesbeek en Angerlo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoog-keppel-6997

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Hoog-Keppel analyseert een objectieve specialist het verblijf. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om kopers van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Hoog-Keppel). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Bronckhorst maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de bouwkundige staat van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangegeven. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie