Bouwkundige keuring Holsloot

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Holsloot laten doen is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform tref je aanvullende info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Holsloot.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Holsloot onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. het metselwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Holsloot afspreken

Heb je belang bij meer info over de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. het leidingwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Holsloot.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundige een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform lees je ook handige informatie over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Holsloot

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Holsloot (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De expert beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €270 en €395. De totale prijs bestaat uit verschillende punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Holsloot.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde kosten
Appartementje98 m2€295 – €330
Rijwoning104 m2€340 – €390
Hoekwoning140 m2€405 – €440
Geschakelde woning173 m2€470 – €485
Landhuis188 m2€530 – €540
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Holsloot die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Veenoord, Erm, Diphoorn, Sleen en Nieuw-Amsterdam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-holsloot-7845

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Holsloot checkt een onafhankelijk deskundige het gebouw. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een huis dat je wilt verkopen. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Holsloot). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Coevorden doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De ingenieur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie