Bouwkundige keuring Rijssen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Rijssen regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van het huis en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Rijssen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Rijssen bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de vloerconstructies en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rijssen uitvoeren

Wil jij meteen een analyse van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. het metselwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Rijssen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Rijssen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Rijssen (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar loop je alles in het huis na. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en hakt niks open. De inspecteur gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd staat in het document een overzicht met de kosten om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €270 en €495. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door allerlei onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft invloed in verband met de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het overzicht hieronder berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Rijssen.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte kosten
Appartementje85 m2285 – €325
Rijwoning108 m2€360 – €390
Hoekwoning141 m2€420 – €430
2-onder-1 kap160 m2€455 – €500
Villa194 m2€505 – €535
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rijssen die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Holten, Haarle, Nijverdal, Steenenkamer en Bathmen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rijssen-7461

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Rijssen bekijkt een neutrale deskundige het gebouw. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de mogelijke koper goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Rijssen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Rijssen-Holten loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie