Bouwkundige keuring Nieuw-Amsterdam

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Nieuw-Amsterdam laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat en waarde van de woning en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website bekijk je actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Nieuw-Amsterdam.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Nieuw-Amsterdam benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de puien en kozijnen en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuw-Amsterdam afspreken

Wil je snel inzicht in de algehele staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakconstructie en en de toepassingen van isolatie. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Nieuw-Amsterdam.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform tref je ook praktische informatie over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Nieuw-Amsterdam

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Nieuw-Amsterdam en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. De specialist gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je hier een indicatie van de kosten om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €325 en €435. De prijs wordt vastgesteld op basis van diverse onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Nieuw-Amsterdam.

WoonobjectGrootteGemiddelde kosten
Appartement95 m2280 – €325
Rijwoning109 m2€360 – €370
Hoekwoning140 m2€425 – €430
Twee onder één kap173 m2€470 – €490
Vrijstaand179 m2€505 – €555
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuw-Amsterdam die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Nieuw-Weerdinge, Collendoorn, Rheezerveen, Heemserveen en Diffelen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuw-amsterdam-7833

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Nieuw-Amsterdam bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de woning. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake als je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Nieuw-Amsterdam). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Emmen loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. De specialist weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie