Bouwkundige keuring Cuijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Cuijk laten doen is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Cuijk.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Cuijk checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de sanitaire voorzieningen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je een helder beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Cuijk uitvoeren

Heel snel een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. de dakconstructie en en de staat van de CV-ketel. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Cuijk.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform lees je ook handige uitleg over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Cuijk

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Cuijk (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De specialist kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €335 en €475. De prijs hangt af van verschillende aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de regio is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het totale tarief. In de vergelijker hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Cuijk.

Soort huisOppervlakteGeschatte tarieven
Appartementje86 m2€290 – €325
Tussenwoning118 m2€355 – €365
Kopwoning140 m2€400 – €445
2-onder-1 kap170 m2€475 – €505
Landhuis198 m2€510 – €560
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Cuijk die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Boekel, Gemert-Bakel, Landerd, Uden en Grave.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-cuijk-5431

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Cuijk bekijkt een onafhankelijk expert de potentiële woning. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Cuijk). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Cuijk wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Linden
 • Bouwkundige keuring Haps
 • Bouwkundige keuring Katwijk
 • Bouwkundige keuring Vianen
 • Bouwkundige keuring Sint Agatha
 • Bouwkundige keuring Beers
 • Plaats een reactie