Bouwkundige keuring Sleen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Sleen laten doen is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een concreet beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Sleen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Sleen checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. het leidingwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse zal je veel inzicht krijgen van de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sleen afspreken

Heel snel inzicht in de bouwtechnische staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Je kunt denken aan de vloerconstructies en en of er lekkages zijn. Ook heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Sleen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform kan je ook veel toelichtingen vinden over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Sleen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je een specialist hebben die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Sleen (regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na het onderzoek meldt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin lees je alle opvallende zaken en de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €340 en €495. Het kostenplaatje bestaat uit verschillende facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Sleen.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte prijs
Appartement97 m2285 – €305
Rijtjeshuis119 m2€340 – €380
Hoekwoning133 m2€410 – €435
Geschakelde woning161 m2€460 – €495
Herenhuis182 m2€520 – €540
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind erkende bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sleen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Nieuw-Amsterdam, Nieuw-Weerdinge, Collendoorn, Rheezerveen en Heemserveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sleen-7841

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Sleen analyseert een onafhankelijk expert het gebouw. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een pand dat je in de verkoop wil doen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Vaak worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Sleen). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Coevorden bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het huis. Eventuele problemen worden direct aangegeven. De ingenieur kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie