Bouwkundige keuring Elspeet

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Elspeet laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie bekijk je aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Elspeet.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Elspeet controleert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. het stucwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Elspeet inplannen

Op korte termijn duidelijkheid over de huidige staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het stucwerk en en de staat van de isolatie. Daarbij achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Elspeet.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker kan je ook veel toelichtingen vinden over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Elspeet

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je contact zoeken met een specialist die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Elspeet en omgeving.

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst niks en maakt niets open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de keuring beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €335 en €450. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats is van belang door de te verwachten reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de tabel hieronder bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Elspeet.

Type huis GrootteGeschatte kosten
Studio85 m2285 – €320
Tussenwoning107 m2€360 – €365
Kopwoning134 m2€420 – €430
2-onder-1 kap164 m2€465 – €495
Vrijstaand190 m2€530 – €540
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Elspeet die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Belt-Schutsloot, Zwartsluis, Hasselt, Laag Zuthem en Wittelte.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-elspeet-8075

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Elspeet bekijkt een onpartijdige ingenieur het verblijf. Handig, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Elspeet). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Nunspeet maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke gebreken worden direct benoemd. De expert geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie