Bouwkundige keuring Maasbree

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Maasbree regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website kan je aan de slag met alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Maasbree.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Maasbree onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de groepenkasten en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €295 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Maasbree plannen

Heb je belang bij een indicatie van de algehele staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de groepenkasten en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo weet je welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Maasbree.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Maasbree

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten zoek je een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Maasbree en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de keuring vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Ook vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €270 en €410. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillende punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Maasbree.

Soort woningGrootteGeschatte tarieven
Bovenwoning97 m2300 – €330
Tussenwoning119 m2€335 – €370
Hoekwoning146 m2€405 – €440
2-onder-1 kap154 m2€475 – €490
Villa179 m2€510 – €555
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Maasbree die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Baarlo, Helden, Egchel, Beringe en Grashoek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-maasbree-5993

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Maasbree bekijkt een onpartijdige partij het verblijf. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake zodra jij actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Maasbree). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Peel en Maas wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De deskundige kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie