Bouwkundige keuring Erm

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Erm inplannen is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een idee van de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website lees je meer aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Erm.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Erm bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €290 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Erm laten uitvoeren

Direct meer info over de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Denk aan het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel. Daarbij krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Erm.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Erm

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Erm (en de regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag staat een lijst met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd vind je hier een schatting van de onkosten om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €320 en €410. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van verschillendepunten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Erm.

Soort huisAantal m2Prijsindicatie
Bovenwoning85 m2285 – €310
Rijtjeshuis100 m2€345 – €385
Kopwoning140 m2€400 – €435
Twee onder één kap166 m2€460 – €485
Landhuis181 m2€530 – €545
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Erm die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Diphoorn, Sleen, Nieuw-Amsterdam, Nieuw-Weerdinge en Collendoorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-erm-7843

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Erm controleert een objectieve specialist het woonhuis. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Erm). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Coevorden wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De specialist weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie