Bouwkundige keuring Coevorden

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Coevorden laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de staat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina lees je meer uitgebreide info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Coevorden.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Coevorden benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de gevel en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Coevorden regelen

Wil jij meteen een analyse van de huidige staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan de algehele kavel en en de staat van de CV-ketel. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Coevorden.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website tref je ook praktische toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Coevorden

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Coevorden (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. De ingenieur kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag staat een lijst met de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij bekijk je hier een kostenoverzicht om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €270 en €385. De totale prijs bestaat uit een aantal factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de regio is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de bijgaande tabel bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Coevorden.

WoonobjectWoonoppervlakPrijsberekening
Appartement88 m2290 – €315
Tussenwoning109 m2€340 – €370
Hoekwoning146 m2€400 – €430
Geschakelde woning161 m2€475 – €485
Villa195 m2€525 – €535
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Coevorden die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Ommen, Dalfsen, Twenterand, Tubbergen en Wierden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-coevorden-7741

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Coevorden bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de woning. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op die manier verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Coevorden). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Coevorden wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de gebreken van de woning. Mogelijke problemen worden direct aangegeven. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Geesbrug
 • Bouwkundige keuring Nieuwlande
 • Bouwkundige keuring Holsloot
 • Bouwkundige keuring Noord-Sleen
 • Bouwkundige keuring t Haantje
 • Bouwkundige keuring Schoonoord
 • Bouwkundige keuring De Kiel
 • Bouwkundige keuring Zweeloo
 • Bouwkundige keuring Wezup
 • Bouwkundige keuring Wezuperbrug
 • Bouwkundige keuring Aalden
 • Bouwkundige keuring Meppen
 • Bouwkundige keuring Benneveld
 • Bouwkundige keuring Oosterhesselen
 • Bouwkundige keuring Gees
 • Bouwkundige keuring Zwinderen
 • Bouwkundige keuring Sleen
 • Bouwkundige keuring Diphoorn
 • Bouwkundige keuring Erm
 • Bouwkundige keuring Dalen
 • Bouwkundige keuring Dalerpeel
 • Bouwkundige keuring Wachtum
 • Bouwkundige keuring Dalerveen
 • Bouwkundige keuring Stieltjeskanaal
 • Plaats een reactie