Bouwkundige keuring Diphoorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Diphoorn uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je inzicht in de technische kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website verzamelen wij uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Diphoorn.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Diphoorn benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de ventilatie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Diphoorn laten uitvoeren

Direct een analyse van de huidige staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan het schilderwerk en en de staat van de CV-ketel. Zo heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Diphoorn.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform lees je ook handige uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Diphoorn

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Diphoorn (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na het onderzoek meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij bekijk je hier een tariefoverzicht om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 schommelen tussen de €320 en €450. De totale prijs is afhankelijk van meerdere onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Diphoorn.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde prijzen
Flatwoning95 m2285 – €315
Rijtjeshuis110 m2€355 – €375
Hoekhuis126 m2€410 – €440
2-onder-1 kap157 m2€460 – €505
Landhuis190 m2€510 – €540
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Diphoorn die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Sleen, Nieuw-Amsterdam, Nieuw-Weerdinge, Collendoorn en Rheezerveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-diphoorn-7842

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Diphoorn bekijkt een onpartijdige ingenieur de potentiële woning. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een woning dat je wilt verkopen. Zo geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de koper te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren wanneer je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Diphoorn). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Coevorden wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke acute situaties worden direct benoemd. De expert noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie