Bouwkundige keuring Schoonoord

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Schoonoord laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer aanvullende info over de verschillende keuringen, de kosten en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Schoonoord.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Schoonoord checkt het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de riolering en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €300 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schoonoord afspreken

Heel snel meer info over de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloeren en en de toepassingen van isolatie. Zo krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundige, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Schoonoord.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundige een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende toelichtingen over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Schoonoord

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste heb je een specialist nodig die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Schoonoord (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele gebreken. Ook staat in het document een tariefoverzicht om het verblijf in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €270 en €450. Het prijskaartje is gebaseerd op allerlei factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de bijgaande tabel bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Schoonoord.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Flatwoning99 m2285 – €325
Rijwoning100 m2€355 – €385
Hoekhuis130 m2€400 – €440
2-onder-1 kap159 m2€450 – €490
Landhuis193 m2€515 – €535
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schoonoord die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in t Haantje, Noord-Sleen, Holsloot, Veenoord en Erm.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schoonoord-7848

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Schoonoord checkt een onafhankelijk ingenieur de potentiële woning. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Schoonoord). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Coevorden wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie