Bouwkundige keuring Maasbracht

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Maasbracht regelen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de technische kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina bekijk je aanvullende informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Maasbracht.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Maasbracht analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de algehele kavel en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €300 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Maasbracht uitvoeren

Behoefte aan inzicht in de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de sanitaire voorzieningen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Maasbracht.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook aanvullende gegevens over Bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Maasbracht

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Maasbracht (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. Deze persoon gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je hier een overzicht met de kosten om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €305 en €480. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van een aantal punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Maasbracht.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde kosten
Appartement85 m2300 – €325
Tussenwoning107 m2€360 – €385
Hoekwoning150 m2€410 – €445
2-onder-1 kap170 m2€455 – €485
Herenhuis185 m2€530 – €535
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk goede bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Maasbracht die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Herten, Stramproy, Kelpen-Oler, Ospel en Nederweert-Eind.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-maasbracht-6051

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Maasbracht bekijkt een objectieve deskundige het woonhuis. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je wilt verkopen. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om kopers goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €125 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Maasbracht). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Maasgouw loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De bouwkundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelheid.

Plaats een reactie