Bouwkundige keuring t Haantje

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in t Haantje inplannen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de eventuele gebreken en problemen en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina bekijk je actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in t Haantje.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in t Haantje inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van het schilderwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €325 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in t Haantje inplannen

Wil jij meteen een inspectie van de algehele staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloeren en of er sprake is van vocht in de woning. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in t Haantje.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige informatie over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in t Haantje

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in t Haantje en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin tref je een samenvatting van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Als bijlage staat in het document een indicatie van de kosten om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €310 en €495. De uiteindelijke prijs hangt af van diverse factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in t Haantje.

Soort woningOppervlakteGeschatte kosten
Appartement84 m2275 – €325
Tussenwoning116 m2€345 – €385
Hoekwoning147 m2€415 – €445
Twee onder één kap166 m2€460 – €480
Landhuis178 m2€520 – €545
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in t Haantje die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Noord-Sleen, Holsloot, Veenoord, Erm en Diphoorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-t-haantje-7847

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in t Haantje controleert een onafhankelijk specialist het woonhuis. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een woonobject dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in t Haantje). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Coevorden loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van het woonobject. Mogelijke gebreken worden meteen aangestipt. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie