Bouwkundige keuring Millingen aan de Rijn

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Millingen aan de Rijn laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een goed beeld van de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met praktische info over de verschillende keuringen, de onkosten en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Millingen aan de Rijn.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Millingen aan de Rijn controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de puien en kozijnen en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je inzicht in de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €325 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Millingen aan de Rijn regelen

Direct een inspectie van de staat en de waarde van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Millingen aan de Rijn.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een complete taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische uitleg over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Millingen aan de Rijn

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Millingen aan de Rijn (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage staat in het document een kostenberekening om het gebouw in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €310 en €380. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillendefacetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de regio is van belang in verband met de reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar levertermijn, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Millingen aan de Rijn.

Type huis WoonoppervlakPrijsberekening
Appartementje82 m2275 – €330
Rijtjeshuis108 m2€340 – €390
Hoekpand136 m2€420 – €440
2-onder-1 kap150 m2€475 – €500
Landhuis176 m2€520 – €545
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Millingen aan de Rijn die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Heilig Landstichting, Groesbeek, Weurt, Eygelshoven en Bingelrade.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-millingen-aan-de-rijn-6566

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Millingen aan de Rijn bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het verblijf. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Millingen aan de Rijn). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Berg en Dal bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De ingenieur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelheid.

Plaats een reactie