Bouwkundige keuring Noord-Sleen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Noord-Sleen laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Noord-Sleen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Noord-Sleen analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. het stucwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noord-Sleen plannen

Direct duidelijkheid over de algehele staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het stucwerk en en de toepassingen van isolatie. Tevens weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Noord-Sleen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Regel ook direct een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Noord-Sleen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Noord-Sleen en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na de keuring deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je daar een kostenoverzicht om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €330 en €495. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van allerlei punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Noord-Sleen.

Soort woningAantal m2Geschatte tarieven
Appartementje85 m2295 – €320
Rijwoning107 m2€350 – €375
Kopwoning131 m2€405 – €430
2-onder-1 kap162 m2€455 – €485
Vrijstaand186 m2€515 – €540
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Noord-Sleen die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Holsloot, Veenoord, Erm, Diphoorn en Sleen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-noord-sleen-7846

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Noord-Sleen bekijkt een onpartijdige ingenieur het huis. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om kopers goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Noord-Sleen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Coevorden maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen komen meteen aan het licht. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie