Bouwkundige keuring Genemuiden

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Genemuiden laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op ons woonplatform lees je meer alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Genemuiden.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Genemuiden controleert het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de ventilatie en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €345 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Genemuiden afspreken

Heb je belang bij duidelijkheid over de technische kwaliteit een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan de vloerconstructies en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Genemuiden.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer gegevens over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Genemuiden

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Genemuiden (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst niks en maakt niets open. Hij of zij kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je daar een overzicht met de kosten om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €345 en €495. Het kostenplaatje is gebaseerd op diverse facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op de levertijd, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het bijgaande overzicht vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Genemuiden.

Soort woningAantal m2Gemiddelde prijzen
Studio81 m2295 – €330
Tussenwoning115 m2€335 – €370
Hoekhuis136 m2€410 – €450
2-onder-1 kap175 m2€460 – €505
Herenhuis179 m2€525 – €535
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Genemuiden die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Kamperveen, Grafhorst, Zalk, s-Heerenbroek en IJsselmuiden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-genemuiden-8281

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Genemuiden controleert een objectieve ingenieur het woonhuis. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld zodra jij actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Genemuiden). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Zwartewaterland loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie