Bouwkundige keuring Aldtsjerk

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Aldtsjerk laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform bekijk je actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Aldtsjerk.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Aldtsjerk onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de gevel en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Aldtsjerk regelen

Wil jij meteen meer info over de technische kwaliteit een woonobject of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de plafonds en en de staat van de isolatie. Dan achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Aldtsjerk.

Besparen op een bouwkeuring in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Aldtsjerk

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Aldtsjerk en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarnaast krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €390. De prijs is gebaseerd op een aantal aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Aldtsjerk.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte prijs
Appartement84 m2295 – €305
Rijwoning111 m2€345 – €375
Hoekpand135 m2€410 – €445
Geschakelde woning155 m2€470 – €480
Villa192 m2€520 – €535
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Aldtsjerk die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Mûnein, Oentsjerk, Gytsjerk, Jelsum en Koarnjum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-aldtsjerk-9064

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Aldtsjerk checkt een objectieve specialist het woonhuis. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant wanneer je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Aldtsjerk). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Tytsjerksteradiel loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over onderhoudstoestand van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie