Bouwkundige keuring Swichum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Swichum laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina tref je informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Swichum.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Swichum inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de vloeren en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport heb je een duidelijk beeld van de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Swichum inplannen

Heb je belang bij meer info over de algehele staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het schilderwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Ook kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Swichum.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform lees je ook handige gegevens over Opleveringskeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Swichum

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Swichum (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien staat in het document een kostenoverzicht om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €330 en €425. De totaalprijs hangt af van diverse factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Swichum.

Type woningOppervlaktePrijsberekening
Studio82 m2300 – €320
Rijtjeshuis107 m2€335 – €380
Hoekhuis149 m2€400 – €450
Geschakelde woning153 m2€470 – €490
Vrijstaand199 m2€515 – €555
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Swichum die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Hempens, Teerns, Goutum, Snakkerburen en Miedum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-swichum-9087

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Swichum bekijkt een onafhankelijk specialist de potentiële woning. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een huis die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Swichum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Leeuwarden wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen worden meteen aangestipt. De specialist weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie