Bouwkundige keuring Oranjewoud

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Oranjewoud laten doen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Oranjewoud.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Oranjewoud checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld het schilderwerk en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oranjewoud laten uitvoeren

Op korte termijn meer info over de algehele staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de puien en kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning. Tevens kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Oranjewoud.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op deze website vind je ook meer gegevens over Bouwtechnisch rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Oranjewoud

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Oranjewoud (regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €280 en €385. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van diverse factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Verder komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Oranjewoud.

Soort huisOppervlakteGemiddelde tarief
Appartement82 m2280 – €310
Rijwoning102 m2€335 – €390
Hoekhuis130 m2€410 – €450
Twee onder één kap161 m2€470 – €500
Herenhuis197 m2€510 – €535
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oranjewoud die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Nieuweschoot, Oudeschoot, Terband, Oude Willem en Wateren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oranjewoud-8453

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Oranjewoud checkt een objectieve deskundige de potentiële woning. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een huis die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Oranjewoud). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Heerenveen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de gebreken van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie