Bouwkundige keuring Sibrandahûs

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Sibrandahûs regelen is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je een idee van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Sibrandahûs.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Sibrandahûs bekijkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. het schilderwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sibrandahûs laten uitvoeren

Behoefte aan duidelijkheid over de technische kwaliteit een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan het metselwerk en en de staat van de isolatie. Zo heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Sibrandahûs.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Regel ook direct een woningtaxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform lees je ook handige uitleg over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Sibrandahûs

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Sibrandahûs (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. Hij of zij beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €275 en €405. Het kostenplaatje wordt bepaald door een aantal onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft invloed (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Sibrandahûs.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte tarieven
Bovenwoning93 m2€275 – €305
Rijwoning105 m2€360 – €365
Kopwoning126 m2€400 – €435
Geschakelde woning154 m2€455 – €480
Villa189 m2€525 – €555
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sibrandahûs die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Rinsumageast, Damwâld, Dokkum, Wyns en Wytgaard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sibrandahus-9106

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Sibrandahûs checkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het verblijf. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €200.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Sibrandahûs). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Dantumadiel loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie