Bouwkundige keuring Oldambt

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Oldambt regelen is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze vergelijkingssite bieden wij aanvullende info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Oldambt.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Oldambt checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van het stucwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €330 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oldambt afspreken

Direct een analyse van de bouwkundige staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloeren en en de staat van de CV-ketel. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Oldambt.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Oldambt

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Oldambt (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. De specialist kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Als bijlage staat in het document een overzicht met de kosten om het woonhuis in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €290 en €445. De totaalprijs wordt bepaald door verschillende facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Oldambt.

Type huis WoonoppervlakGeschatte tarieven
Flatwoning97 m2285 – €325
Rijwoning121 m2€350 – €370
Kopwoning132 m2€410 – €440
2-onder-1 kap175 m2€470 – €505
Landhuis188 m2€520 – €555
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oldambt die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Pekela, Veendam, Midden-Groningen, Borger-Odoorn en Stadskanaal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oldambt-9672

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Oldambt checkt een objectieve bouwkundig ingenieur het woonhuis. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Oldambt). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Oldambt wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van het woonobject. Mogelijke problemen worden direct aangegeven. De specialist noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring t Waar
 • Bouwkundige keuring Nieuw Scheemda
 • Bouwkundige keuring Nieuwolda
 • Bouwkundige keuring Drieborg
 • Bouwkundige keuring Oudezijl
 • Bouwkundige keuring Bad Nieuweschans
 • Bouwkundige keuring Winschoten
 • Bouwkundige keuring Heiligerlee
 • Bouwkundige keuring Westerlee
 • Bouwkundige keuring Scheemda
 • Bouwkundige keuring Midwolda
 • Bouwkundige keuring Oostwold
 • Bouwkundige keuring Finsterwolde
 • Bouwkundige keuring Blauwestad
 • Bouwkundige keuring Beerta
 • Bouwkundige keuring Nieuw Beerta
 • Plaats een reactie