Bouwkundige keuring Hollandscheveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Hollandscheveld laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Hollandscheveld.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Hollandscheveld inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de kruipruimte en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €315 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hollandscheveld regelen

Direct een inspectie van de technische kwaliteit een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het schilderwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Ook heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Hollandscheveld.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker lees je ook handige toelichtingen over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Hollandscheveld

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst zoek je een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Hollandscheveld en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je hier een kostenberekening om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €275 en €445. De prijs wordt bepaald door verschillendepunten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Hollandscheveld.

Type woningOppervlaktePrijsindicatie
Studio81 m2290 – €305
Rijtjeshuis114 m2€340 – €365
Hoekpand133 m2€415 – €450
2-onder-1 kap163 m2€460 – €505
Herenhuis190 m2€515 – €545
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind goede bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hollandscheveld die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Kerkenveld, Linde, Nieuwlande, Geesbrug en Elim.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hollandscheveld-7926

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Hollandscheveld checkt een onafhankelijk deskundige de potentiële woning. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een woning die binnenkort op de markt komt. Hiermee verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hollandscheveld). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Hoogeveen loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie