Bouwkundige keuring Maasvlakte Rotterdam

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Maasvlakte Rotterdam uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Maasvlakte Rotterdam.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Maasvlakte Rotterdam bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de dakbedekking en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Maasvlakte Rotterdam inplannen

Direct een analyse van de staat en de waarde van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de CV-ketel. Ook weet je wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Maasvlakte Rotterdam.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Maasvlakte Rotterdam

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Maasvlakte Rotterdam en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de keuring omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €330 en €470. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillende variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van belang (met het oog op reiskosten). Bovendien komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed de snelheid, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Maasvlakte Rotterdam.

Soort huisOppervlakteGeschatte kosten
Appartement89 m2285 – €325
Rijtjeshuis110 m2€340 – €390
Hoekhuis129 m2€400 – €440
Twee onder één kap158 m2€455 – €500
Vrijstaand185 m2€525 – €545
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Maasvlakte Rotterdam die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Europoort Rotterdam, Botlek Rotterdam, Vondelingenplaat, Pernis Rotterdam en Hoogvliet Rotterdam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-maasvlakte-rotterdam-3199

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Maasvlakte Rotterdam analyseert een onpartijdige expert het verblijf. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Maasvlakte Rotterdam). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Rotterdam wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie