Bouwkundige keuring Oosterzee

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oosterzee inplannen kan veel meerwaarde bieden. Hiermee krijg je inzicht in de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie lees je meer alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Oosterzee.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Oosterzee controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de gevel en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oosterzee afspreken

Op korte termijn een indicatie van de bouwkundige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan de kruipruimte en en of er lekkages zijn. Dan krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Oosterzee.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende toelichtingen over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Oosterzee

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Oosterzee en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De inspecteur kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de keuring beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Daarbij krijg je ook inzage in een kostenberekening om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen rond +/- €275 en €375. De totaalprijs bestaat uit diverse onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het overzicht hieronder berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Oosterzee.

Type woningGrootteGemiddelde kosten
Appartementje91 m2€285 – €305
Rijwoning104 m2€355 – €365
Hoekwoning130 m2€415 – €445
Geschakelde woning163 m2€460 – €480
Vrijstaand185 m2€505 – €540
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oosterzee die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Follega, Eesterga, Lemmer, Koufurderrige en Dijken.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oosterzee-8536

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Oosterzee controleert een neutrale expert het woonobject. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een woonobject dat je wilt verkopen. Zo geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de mogelijke koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd als je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Ook worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Oosterzee). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente De Fryske Marren wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De specialist weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie