Bouwkundige keuring Dijken

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Dijken laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een idee van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina kan je aan de slag met nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Dijken.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Dijken checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de dakconstructie en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dijken afspreken

Direct meer info over de algehele staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakconstructie en en de toepassingen van isolatie. Tevens kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Dijken.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal lees je ook handige gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Dijken

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Dijken (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De specialist bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag tref je een samenvatting van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je hier een schatting van de onkosten om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €300 en €410. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van diverse facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Dijken.

Soort huisOppervlakteGeschatte tarieven
Appartementje98 m2290 – €305
Rijwoning103 m2€335 – €385
Hoekwoning135 m2€405 – €435
2-onder-1 kap165 m2€465 – €490
Villa176 m2€530 – €540
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dijken die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Legemeer, Boornzwaag, Langweer, Teroele en Idskenhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dijken-8528

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Dijken bekijkt een objectieve ingenieur het woonhuis. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Dijken). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente De Fryske Marren loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van het huis. Eventuele problemen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie