Bouwkundige keuring Eesterga

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Eesterga laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie bekijk je uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Eesterga.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Eesterga checkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de vloeren en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eesterga laten uitvoeren

Behoefte aan meer info over de huidige staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de elektrische installatie. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Eesterga.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform kan je ook veel gegevens vinden over Direct bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Eesterga

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Eesterga (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. De expert gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de keuring vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk tref je een samenvatting van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen tussen de €335 en €415. De totale prijs wordt bepaald door diverse punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Eesterga.

Type woningOppervlakteGeschatte tarieven
Appartementje96 m2295 – €330
Tussenwoning112 m2€360 – €380
Kopwoning135 m2€410 – €440
Geschakelde woning162 m2€460 – €480
Landhuis187 m2€520 – €545
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eesterga die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Lemmer, Koufurderrige, Dijken, Legemeer en Boornzwaag.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eesterga-8534

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Eesterga bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Eesterga). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente De Fryske Marren wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie