Bouwkundige keuring Brummen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Brummen regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina bekijk je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Brummen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Brummen controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de sanitaire voorzieningen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je een helder beeld van de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Brummen uitvoeren

Op korte termijn een analyse van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en of er asbest aanwezig is. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Brummen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Brummen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Brummen en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De expert gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin staat een lijst met de observaties en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd bekijk je hier een schatting van de onkosten om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €280 en €490. Het prijskaartje hangt af van allerlei aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Brummen.

Type huis WoonoppervlakPrijsberekening
Etagewoning99 m2300 – €320
Rijtjeshuis123 m2€345 – €375
Kopwoning148 m2€425 – €450
Twee onder één kap151 m2€460 – €495
Herenhuis198 m2€525 – €540
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Brummen die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Rozendaal, Westervoort, Duiven, Zevenaar en Renkum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-brummen-6971

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Brummen analyseert een neutrale deskundige het verblijf. Verstandig, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Zo verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Brummen). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Brummen loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de gebreken van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De ingenieur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Empe
 • Bouwkundige keuring Eerbeek
 • Bouwkundige keuring Hall
 • Bouwkundige keuring Leuvenheim
 • Bouwkundige keuring Tonden
 • Plaats een reactie