Bouwkundige keuring Lemmer

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Lemmer inplannen is een verstandige keuze. Daarmee krijg je een helder beeld van de technische kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Hieronder bieden wij uitgebreide info over de verschillende keuringen, de tarieven en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Lemmer.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Lemmer controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de dakbedekking en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lemmer inplannen

Wil je snel duidelijkheid over de technische kwaliteit je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. het leidingwerk en en de toepassingen van isolatie. Dan weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Lemmer.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform kan je ook veel gegevens vinden over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Lemmer

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Lemmer (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De expert checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. Hij of zij gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenberekening om de woonruimte in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €370. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillende punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de tabel hieronder verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Lemmer.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Flatwoning91 m2290 – €325
Rijwoning109 m2€350 – €380
Kopwoning137 m2€405 – €445
Geschakelde woning158 m2€450 – €480
Landhuis195 m2€520 – €550
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk goede bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lemmer die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Koufurderrige, Dijken, Legemeer, Boornzwaag en Langweer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lemmer-8531

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Lemmer checkt een neutrale expert het huis. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Lemmer). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente De Fryske Marren doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie