Bouwkundige keuring De Fryske Marren

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in De Fryske Marren laten uitvoeren is heel erg verstandig. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de eventuele gebreken en problemen en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op dit informatieplatform lees je meer aanvullende info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in De Fryske Marren.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in De Fryske Marren inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de vloerconstructies en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Fryske Marren regelen

Op korte termijn meer info over de algehele staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. het metselwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in De Fryske Marren.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker vind je ook meer informatie over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in De Fryske Marren

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in De Fryske Marren (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. Hij of zij beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de inspectie meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Als bijlage staat in het document een indicatie van de kosten om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €290 en €440. De totale prijs bestaat uit diverse facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het overzicht hieronder beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in De Fryske Marren.

Soort huisAantal m2Gemiddelde prijzen
Etagewoning81 m2295 – €315
Rijwoning110 m2€335 – €380
Hoekpand150 m2€425 – €435
Twee onder één kap172 m2€450 – €500
Landhuis192 m2€520 – €535
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Fryske Marren die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Heerenveen, Westerveld, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Steenwijkerland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-fryske-marren-8561

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in De Fryske Marren checkt een neutrale bouwkundig ingenieur het huis. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in De Fryske Marren). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente De Fryske Marren bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de gebreken van de woning. Eventuele acute situaties worden meteen aangestipt. De ingenieur kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Bakhuizen
 • Bouwkundige keuring Oudemirdum
 • Bouwkundige keuring Elahuizen
 • Bouwkundige keuring Oudega
 • Bouwkundige keuring Kolderwolde
 • Bouwkundige keuring Follega
 • Bouwkundige keuring Oosterzee
 • Bouwkundige keuring Echten
 • Bouwkundige keuring Bantega
 • Bouwkundige keuring Echtenerbrug
 • Bouwkundige keuring Akmarijp
 • Bouwkundige keuring Terkaple
 • Bouwkundige keuring Sloten
 • Bouwkundige keuring Balk
 • Bouwkundige keuring Wijckel
 • Bouwkundige keuring Ruigahuizen
 • Bouwkundige keuring Sondel
 • Bouwkundige keuring Nijemirdum
 • Bouwkundige keuring Harich
 • Bouwkundige keuring Rijs
 • Bouwkundige keuring Mirns
 • Bouwkundige keuring Rohel
 • Bouwkundige keuring Delfstrahuizen
 • Bouwkundige keuring Goingarijp
 • Bouwkundige keuring Broek
 • Bouwkundige keuring Ouwsterhaule
 • Bouwkundige keuring Ouwster-Nijega
 • Bouwkundige keuring Oldeouwer
 • Bouwkundige keuring Doniaga
 • Bouwkundige keuring Scharsterbrug
 • Bouwkundige keuring Sint Nicolaasga
 • Bouwkundige keuring Tjerkgaast
 • Bouwkundige keuring Idskenhuizen
 • Bouwkundige keuring Teroele
 • Bouwkundige keuring Langweer
 • Bouwkundige keuring Boornzwaag
 • Bouwkundige keuring Legemeer
 • Bouwkundige keuring Dijken
 • Bouwkundige keuring Lemmer
 • Bouwkundige keuring Eesterga
 • Bouwkundige keuring Terherne
 • Bouwkundige keuring Joure
 • Bouwkundige keuring Snikzwaag
 • Bouwkundige keuring Haskerhorne
 • Bouwkundige keuring Rottum
 • Bouwkundige keuring Rotstergaast
 • Bouwkundige keuring Rotsterhaule
 • Bouwkundige keuring Sintjohannesga
 • Bouwkundige keuring Oudehaske
 • Bouwkundige keuring Nijehaske
 • Bouwkundige keuring Vegelinsoord
 • Plaats een reactie