Bouwkundige keuring De Falom

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in De Falom laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website bieden wij aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in De Falom.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in De Falom inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de ventilatie en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je een idee van de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Falom laten uitvoeren

Wil jij meteen een analyse van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de fundering en de technische staat van de CV-installatie. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwpartij of taxateur in De Falom.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker tref je ook praktische uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in De Falom

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in De Falom (en de regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. Deze persoon gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Daarbij vind je daar een kostenindicatie om het woonhuis in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €325 en €460. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van meerdere onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het bijgaande overzicht vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in De Falom.

WoonobjectWoonoppervlakPrijsberekening
Bovenwoning86 m2285 – €330
Rijtjeshuis108 m2€345 – €380
Hoekhuis141 m2€410 – €430
Twee onder één kap151 m2€455 – €485
Villa193 m2€515 – €535
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in De Falom die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Broeksterwâld, Jannum, Sibrandahûs, Rinsumageast en Damwâld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-falom-9109

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in De Falom analyseert een objectieve specialist het gebouw. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant wanneer je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in De Falom). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Dantumadiel wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële gebreken worden direct aangewezen en besproken. De specialist weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie