Bouwkundige keuring Koufurderrige

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Koufurderrige inplannen is een verstandige keuze. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudssituatieen inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij aanvullende informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Koufurderrige.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Koufurderrige benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de algehele kavel en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Koufurderrige inplannen

Op korte termijn meer info over de technische kwaliteit je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de groepenkasten en de technische staat van de CV-installatie. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Koufurderrige.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Regel ook direct een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform tref je ook praktische toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Koufurderrige

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Koufurderrige en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De expert loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag vind je een overzicht van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage staat in het document een kostenindicatie om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €305 en €410. De prijs wordt vastgesteld op basis van diverse variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Koufurderrige.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Appartementje92 m2275 – €325
Tussenwoning120 m2€345 – €385
Kopwoning145 m2€405 – €435
2-onder-1 kap170 m2€475 – €485
Herenhuis187 m2€505 – €550
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Koufurderrige die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Dijken, Legemeer, Boornzwaag, Langweer en Teroele.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-koufurderrige-8529

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Koufurderrige checkt een neutrale ingenieur het gebouw. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de aspirant koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €215.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Koufurderrige). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie