Bouwkundige keuring Follega

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Follega laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de eventuele gebreken en problemen en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website lees je meer praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Follega.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Follega checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Follega inplannen

Wil je snel inzicht in de staat (en gebreken) van je woning of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakbedekking en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Follega.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Follega

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Follega (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De expert gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de inspectie vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook staat in het document een kostenindicatie om de woning in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €340 en €405. Het prijskaartje hangt af van een aantal punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van belang in verband met de reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Follega.

Type woningGrootteGeschatte tarieven
Etagewoning78 m2275 – €325
Rijwoning117 m2€335 – €390
Hoekhuis142 m2€420 – €435
2-onder-1 kap158 m2€455 – €490
Vrijstaand183 m2€510 – €555
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind goede bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Follega die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Eesterga, Lemmer, Koufurderrige, Dijken en Legemeer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-follega-8535

Informatie over aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Follega bekijkt een objectieve specialist het woonhuis. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €125 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Follega). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente De Fryske Marren wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De expert biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie