Bouwkundige keuring Dordrecht

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Dordrecht laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je een idee van de wat er eventueel nog moet gebeuren en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op de verschillende pagina’s van dit portaal verzamelen wij uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Dordrecht.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Dordrecht benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de fundering en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €270 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dordrecht plannen

Op korte termijn een inspectie van de technische kwaliteit je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. het voegwerk en en de toepassingen van isolatie. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Dordrecht.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in oktober 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker lees je ook handige informatie over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Dordrecht

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Dordrecht (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Daarnaast krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen tussen de €275 en €415. De prijs is afhankelijk van verschillende punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het bijgaande overzicht vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Dordrecht.

WoonobjectAantal m2Prijsberekening
Bovenwoning75 m2295 – €325
Tussenwoning100 m2€360 – €370
Hoekhuis150 m2€410 – €445
2-onder-1 kap173 m2€450 – €490
Landhuis178 m2€515 – €560
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport oktober 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dordrecht die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee, Westvoorne, Brielle en Hellevoetsluis.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dordrecht-3317

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Dordrecht checkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonobject. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de kopende partij goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren als je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Dordrecht). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Dordrecht loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen worden direct aangegeven. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie