Bouwkundige keuring Westvoorne

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Westvoorne laten doen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website tref je actuele informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Westvoorne.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Westvoorne controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. het dak, dakpannen en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je een idee van de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westvoorne uitvoeren

Op korte termijn meer info over de bouwkundige staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakconstructie en de technische staat van de CV-installatie. Zo krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Westvoorne.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform lees je ook handige informatie over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Westvoorne

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Westvoorne (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. Hij of zij gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de keuring beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document staat de conclusie van de staat van de woning en eventuele gebreken. Daarnaast krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €300 en €490. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van een aantal onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in het totale tarief. In het bijgesloten overzicht verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Westvoorne.

Soort huisAantal m2Geschatte prijs
Appartement96 m2295 – €305
Tussenwoning100 m2€360 – €375
Hoekpand132 m2€420 – €430
2-onder-1 kap155 m2€465 – €495
Herenhuis195 m2€525 – €550
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westvoorne die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard, Albrandswaard en Maassluis.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westvoorne-3234

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Westvoorne checkt een objectieve expert het woonhuis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een pand dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de koper te informeren over de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Westvoorne). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Westvoorne wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Oostvoorne
 • Bouwkundige keuring Tinte
 • Bouwkundige keuring Rockanje
 • Plaats een reactie