Bouwkundige keuring Goeree-Overflakkee

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Goeree-Overflakkee laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je inzicht in de staat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Goeree-Overflakkee.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Goeree-Overflakkee inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de gevel en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €315 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Goeree-Overflakkee afspreken

Direct een inspectie van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het metselwerk en en of er lekkages zijn. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Goeree-Overflakkee.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in oktober 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische uitleg over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Goeree-Overflakkee

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Goeree-Overflakkee (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd bekijk je hier een kostenindicatie om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €330 en €470. De totaalprijs bestaat uit verschillende facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het overzicht hieronder vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Goeree-Overflakkee.

Type woningOppervlakteGeschatte prijzen
Bovenwoning78 m2300 – €330
Rijtjeshuis110 m2€360 – €390
Hoekpand143 m2€400 – €430
Twee onder één kap161 m2€470 – €495
Landhuis181 m2€520 – €540
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport oktober 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind goede bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Goeree-Overflakkee die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Westvoorne, Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Albrandswaard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-goeree-overflakkee-3241

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Goeree-Overflakkee controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonhuis. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om kopers goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Goeree-Overflakkee). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Goeree-Overflakkee loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van de woning. Potentiële gebreken worden meteen aangestipt. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Den Bommel
 • Bouwkundige keuring Goedereede
 • Bouwkundige keuring Ouddorp
 • Bouwkundige keuring Achthuizen
 • Bouwkundige keuring Ooltgensplaat
 • Bouwkundige keuring Oude-Tonge
 • Bouwkundige keuring Middelharnis
 • Bouwkundige keuring Stad aan ’t Haringvliet
 • Bouwkundige keuring Nieuwe-Tonge
 • Bouwkundige keuring Sommelsdijk
 • Bouwkundige keuring Dirksland
 • Bouwkundige keuring Melissant
 • Bouwkundige keuring Herkingen
 • Bouwkundige keuring Stellendam
 • Plaats een reactie