Bouwkundige keuring Brielle

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Brielle inplannen is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Brielle.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Een bouwkundig inspecteur in Brielle benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de gevel en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Brielle uitvoeren

Wil je snel een analyse van de staat en de waarde van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloeren en en de staat van de elektrische installatie. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Brielle.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website lees je ook aanvullende uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Brielle

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Brielle en omgeving.

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de keuring meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een indicatie van de kosten om de woning in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €320 en €410. Het prijskaartje bestaat uit verschillende onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het bijgaande overzicht bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Brielle.

Soort huisGrootteGemiddelde onkosten
Flatwoning92 m2290 – €305
Rijwoning121 m2€360 – €375
Kopwoning129 m2€410 – €445
2-onder-1 kap162 m2€455 – €500
Villa192 m2€520 – €555
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Brielle die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hellevoetsluis, Nissewaard, Albrandswaard, Maassluis en Vlaardingen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-brielle-3231

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Brielle onderzoekt een onafhankelijk partij het huis. Slim, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een woonobject dat jij wil verhuren. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Brielle). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Brielle loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de staat van het woonobject. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De deskundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Vierpolders
 • Bouwkundige keuring Zwartewaal
 • Plaats een reactie