Bouwkundige keuring Hellevoetsluis

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Hellevoetsluis uitvoeren is heel erg verstandig. Middels deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft over de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie lees je meer uitgebreide info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Hellevoetsluis.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Hellevoetsluis inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. het schilderwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €345 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hellevoetsluis afspreken

Direct een inspectie van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de dakbedekking en en of er sprake is van lekkages. Tevens weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Hellevoetsluis.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Hellevoetsluis

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Hellevoetsluis (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. De expert kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin staat de conclusie van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €295 en €385. De uiteindelijke prijs bestaat uit een aantal variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van belang in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de bijgaande tabel berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hellevoetsluis.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Bovenwoning89 m2280 – €315
Tussenwoning116 m2€350 – €365
Hoekwoning126 m2€410 – €440
Geschakelde woning151 m2€455 – €490
Herenhuis186 m2€505 – €550
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hellevoetsluis die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Nissewaard, Albrandswaard, Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hellevoetsluis-3223

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Hellevoetsluis controleert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het gebouw. Belangrijk, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hellevoetsluis). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Hellevoetsluis wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. De expert verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie