Bouwkundige keuring Oostrum

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oostrum uitvoeren is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Oostrum.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Oostrum analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de dakconstructie en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oostrum uitvoeren

Op korte termijn inzicht in de bouwtechnische staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Je kunt denken aan het leidingwerk en de technische staat van de CV-installatie. Dan weet je welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Oostrum.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het huis geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal lees je ook aanvullende gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Oostrum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Oostrum en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. Deze persoon beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin is een beoordeling te vinden met de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €310 en €390. De prijs bestaat uit een aantal punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van belang in verband met de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Oostrum.

Type huis OppervlakteGeschatte tarieven
Appartement99 m2295 – €320
Rijwoning117 m2€360 – €375
Hoekwoning140 m2€415 – €430
Geschakelde woning167 m2€470 – €485
Landhuis185 m2€520 – €540
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Oostrum die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Jouswier, Metslawier, Wetsens, Aalsum en Driezum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oostrum-9125

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Oostrum onderzoekt een onpartijdige specialist het huis. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Oostrum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Noardeast-Fryslân loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De specialist biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie