Bouwkundige keuring Oosterblokker

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Oosterblokker laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Zo zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Oosterblokker.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Oosterblokker benadert het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de gevel en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je een concreet beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oosterblokker regelen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de algehele staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de plafonds en en de staat van de isolatie. Hiermee weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Oosterblokker.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform bekijk je ook nuttige gegevens over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Oosterblokker

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Oosterblokker (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De inspecteur gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de keuring deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin vind je een overzicht van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €310 en €490. De totaalprijs hangt af van verschillende facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio heeft invloed vanwege de reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Oosterblokker.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Appartement82 m2285 – €310
Rijwoning106 m2€340 – €385
Hoekpand150 m2€410 – €450
Twee onder één kap155 m2€475 – €480
Vrijstaand183 m2€510 – €550
Schema met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oosterblokker die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Blokker, Wervershoof, Hauwert, Zwaag en Nibbixwoud.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oosterblokker-1696

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Oosterblokker bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het verblijf. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een pand dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd op het moment dat je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Oosterblokker). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Drechterland wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de bouwkundige staat van de woning. Potentiële problemen komen meteen aan het licht. De expert weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie