Bouwkundige keuring Nibbixwoud

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Nibbixwoud laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Nibbixwoud.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Nibbixwoud controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de kozijnen en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €335 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nibbixwoud afspreken

Heb je belang bij duidelijkheid over de huidige staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakbedekking en en of er lekkages zijn. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Nibbixwoud.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Nibbixwoud

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst neem je contact op met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Nibbixwoud en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na het onderzoek vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een overzicht met de kosten om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €315 en €455. Het prijskaartje is gebaseerd op allerlei aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van belang in verband met de reiskosten. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in het totale tarief. In de onderstaande tabel beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Nibbixwoud.

Soort woningGrootteGemiddelde prijzen
Appartement88 m2€290 – €305
Rijwoning107 m2€335 – €380
Hoekwoning144 m2€405 – €430
Twee onder één kap153 m2€475 – €505
Villa183 m2€525 – €545
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nibbixwoud die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Wognum, Zwaagdijk-West, Zwaagdijk-Oost, Midwoud en Oostwoud.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nibbixwoud-1688

Informatie over aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Nibbixwoud analyseert een onpartijdige specialist de potentiële woning. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een woning dat je wilt verkopen. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Nibbixwoud). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Medemblik loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de bouwkundige staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie