Bouwkundige keuring Drechterland

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Drechterland laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Zo krijg je een idee van de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Drechterland.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Drechterland checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de kozijnen, het schilderwerk en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Drechterland laten uitvoeren

Heel snel een analyse van de algehele staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de riolering en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee weet je welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig expert, een architect, een bouwpartij of taxateur in Drechterland.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons platform kan je ook veel toelichtingen vinden over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Drechterland

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Drechterland en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. Deze persoon beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na de inspectie vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je in het rapport een tariefoverzicht om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €300 en €440. Het prijskaartje is afhankelijk van een aantal aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van belang in verband met de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Drechterland.

Type huis WoonoppervlakGeschatte prijs
Studio91 m2285 – €310
Tussenwoning109 m2€335 – €365
Hoekwoning143 m2€420 – €440
Twee onder één kap156 m2€475 – €505
Villa184 m2€530 – €545
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Drechterland die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Hoorn, Medemblik, Koggenland, Stede Broec en Enkhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-drechterland-1697

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Drechterland bekijkt een neutrale specialist het verblijf. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd als je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Drechterland). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Drechterland wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. De specialist noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Oosterblokker
 • Bouwkundige keuring Schellinkhout
 • Bouwkundige keuring Hoogkarspel
 • Bouwkundige keuring Westwoud
 • Bouwkundige keuring Venhuizen
 • Bouwkundige keuring Hem
 • Bouwkundige keuring Wijdenes
 • Bouwkundige keuring Oosterleek
 • Plaats een reactie