Bouwkundige keuring Twisk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Twisk inplannen is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website bekijk je praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Twisk.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Twisk inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier zal je veel inzicht krijgen van de de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Twisk inplannen

Heel snel een inspectie van de technische kwaliteit een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de dakconstructie en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Twisk.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Twisk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Twisk (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De specialist gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin tref je een samenvatting van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens krijg je ook inzage in een kostenberekening om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €350 en €415. De prijs is afhankelijk van verschillende variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Twisk.

Type woningGrootteGemiddelde prijzen
Etagewoning99 m2275 – €305
Rijwoning106 m2€355 – €370
Hoekpand136 m2€420 – €440
Twee onder één kap154 m2€455 – €485
Villa190 m2€525 – €535
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Twisk die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Opperdoes, De Weere, Lambertschaag, Abbekerk en Sijbekarspel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-twisk-1676

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Twisk bekijkt een onafhankelijk expert het gebouw. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Twisk). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Medemblik doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie