Bouwkundige keuring Blokker

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Blokker laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de staat van de woning en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website tref je nuttige info over de verschillende keuringen, de investeringen en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Blokker.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Blokker onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de sanitaire voorzieningen en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €330 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Blokker regelen

Heb je belang bij een indicatie van de huidige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan de vloeren en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Blokker.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal lees je ook handige uitleg over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Blokker

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste zoek je een expert die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Blokker (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De specialist loopt alles na maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De expert gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je in het rapport een schatting van de onkosten om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €320 en €450. Het prijskaartje is gebaseerd op diverse factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de vergelijker hieronder vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Blokker.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Bovenwoning77 m2300 – €315
Rijtjeshuis107 m2€360 – €380
Hoekwoning132 m2€420 – €445
Geschakelde woning170 m2€475 – €505
Vrijstaand194 m2€515 – €545
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Blokker die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Wervershoof, Hauwert, Zwaag, Nibbixwoud en Wognum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-blokker-1695

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Blokker onderzoekt een objectieve expert het huis. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake zodra jij actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Blokker). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Hoorn loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële gebreken worden meteen aangestipt. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie