Bouwkundige keuring Wervershoof

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Wervershoof laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je een goed beeld van de staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Wervershoof.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Wervershoof benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. de vloerconstructies en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Zo zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wervershoof regelen

Direct een indicatie van de algehele staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de dakbedekking en en de staat van de isolatie. Ook kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Wervershoof.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Wervershoof

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst heb je een expert nodig die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Wervershoof (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en / of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De specialist kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je daar een schatting van de onkosten om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €325 en €420. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van allerlei facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Wervershoof.

Type woningOppervlakteGemiddelde onkosten
Bovenwoning82 m2295 – €305
Rijtjeshuis122 m2€360 – €370
Kopwoning125 m2€420 – €450
2-onder-1 kap168 m2€460 – €480
Herenhuis191 m2€505 – €550
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wervershoof die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Hauwert, Zwaag, Nibbixwoud, Wognum en Zwaagdijk-West.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wervershoof-1693

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Wervershoof bekijkt een onafhankelijk deskundige het verblijf. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een pand die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd als je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Wervershoof). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Medemblik bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie