Bouwkundige keuring Nijensleek

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Nijensleek laten doen is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform verzamelen wij praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Nijensleek.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Nijensleek checkt het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de puien en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nijensleek inplannen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de dakbedekking en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Nijensleek.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook aanvullende gegevens over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Nijensleek

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste heb je een specialist nodig die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Nijensleek en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De specialist doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je hier een schatting van de onkosten om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €330 en €440. De totale prijs hangt af van meerdere onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de regio speelt een rol vanwege de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het schema hieronder vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Nijensleek.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning97 m2300 – €325
Rijwoning104 m2€355 – €385
Hoekhuis137 m2€420 – €440
Twee onder één kap161 m2€450 – €490
Villa197 m2€505 – €535
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Nijensleek die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Frederiksoord, Vledder, Paasloo, Kalenberg en Ossenzijl.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nijensleek-8383

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Nijensleek bekijkt een neutrale specialist het woonhuis. Belangrijk, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Zo geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Nijensleek). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Westerveld bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke gebreken worden meteen aangestipt. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie