Bouwkundige keuring Oudesluis

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Oudesluis regelen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een goed beeld van de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Oudesluis.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Oudesluis bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de ventilatie en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oudesluis inplannen

Direct een onderzoek laten doen naar de huidige staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. De inspecteur bekijkt o.a. de sanitaire voorzieningen en en de toepassingen van isolatie. Tevens heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Oudesluis.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform kan je ook veel uitleg vinden over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Oudesluis

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Oudesluis (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele gebreken. Tevens staat in het document een tariefoverzicht om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €345 en €445. De prijs wordt vastgesteld op basis van diverse factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Oudesluis.

Type woningGrootteGeschatte prijzen
Appartementje85 m2275 – €325
Rijtjeshuis122 m2€335 – €390
Hoekhuis146 m2€410 – €450
2-onder-1 kap151 m2€460 – €495
Villa186 m2€520 – €540
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oudesluis die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in t Zand, Petten, Burgerbrug, Sint Maartensvlotbrug en Sint Maartensbrug.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oudesluis-1757

Informatie over aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Oudesluis analyseert een objectieve bouwkundig ingenieur het woonobject. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de aspirant koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Oudesluis). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Schagen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande onderhoudstoestand van de woning. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. De specialist geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie