Bouwkundige keuring Hauwert

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hauwert regelen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Hauwert.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Hauwert bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de dakconstructie en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hauwert uitvoeren

Wil jij meteen duidelijkheid over de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de fundering en en de staat van de CV-ketel. Daarbij kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Hauwert.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige uitleg over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Hauwert

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Hauwert en omgeving.

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar loop je hele woning door. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens staat in het document een kostenoverzicht om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €305 en €425. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeonderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hauwert.

Soort huisAantal m2Geschatte kosten
Studio95 m2€280 – €315
Rijwoning124 m2€350 – €380
Hoekhuis129 m2€405 – €450
Twee onder één kap168 m2€465 – €490
Landhuis193 m2€510 – €535
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Hauwert die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Zwaag, Nibbixwoud, Wognum, Zwaagdijk-West en Zwaagdijk-Oost.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hauwert-1692

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Hauwert controleert een onpartijdige partij het woonobject. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd als je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hauwert). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Medemblik wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het woonobject. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie