Bouwkundige keuring Echt

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Echt uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een helder beeld van de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform tref je alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Echt.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Echt analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de dakbedekking en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €330 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Echt afspreken

Wil jij meteen duidelijkheid over de staat en de waarde van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan het leidingwerk en en de staat van de isolatie. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Echt.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer informatie over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Echt

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Echt (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je in het rapport een kostenberekening om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €350 en €485. De totaalprijs is gebaseerd op allerlei facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Echt.

Type huis Aantal m2Prijsberekening
Bovenwoning94 m2300 – €325
Rijtjeshuis111 m2€350 – €370
Hoekhuis144 m2€420 – €435
2-onder-1 kap171 m2€460 – €490
Landhuis185 m2€520 – €545
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Echt die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Beegden, Heel, Grathem, Baexem en Heythuysen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-echt-6101

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Echt onderzoekt een objectieve deskundige het woonobject. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om kopers van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Echt). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Echt-Susteren wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van het woonobject. Eventuele gebreken komen meteen aan het licht. De specialist weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie